INLOGGEN

Is mijn computersysteem geschikt voor de online MCB Campus training?

Hier kun je testen of jouw computersysteem geschikt is voor het volgen van de trainingen.

Hoe moet ik inloggen op de e-learning omgeving van de MCB Campus?

Per mail ontvang u een gebruikersnaam en wachtwoord. Ga naar e-campus.mcb.nl en vul hierop uw gebruikersnaam en wachtwoord in. In het startscherm kunt u klikken op de training waarvoor u bent aangemeld.

Ik werk bij MCB, maar kan niet inloggen. Waarom?

Dat klopt. MCB Collega’s loggen in op de eigen interne leeromgeving en niet via MCB Campus.

Hoe kan ik de helpdesk bereiken?

Heb je vragen of is iets niet duidelijk? Neem dan contact op met campus@mcb.nl.


LESGELD, KOSTEN EN SUBSIDIE

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van hoe je de training volgt. In een e-learning omgeving of incompany, met een of meer licenties. De prijzen vind je hier. Is je werkgever lid van de Metaalunie kom je in aanmerking voor een vergoeding van 50% voor de opleidingskosten. Meer informatie vind je op oom.nl.

Kom ik in aanmerking voor subsidie als ik deze training volg?

OOM is het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Metaalbewerking. Bij OOM zijn een kleine 15.000 bedrijven en circa 145.000 werknemers aangesloten en daarmee een van de grootste opleidingsfondsen in Nederland. Als je werkgever is aangesloten bij bijvoorbeeld de Metaalunie, komt OOM tegemoet in de kosten voor de training metaalkunde bij MCB Campus.

Hoe gaat de betaling in zijn werk?

Nadat u zich heeft aangemeld en wij uw gegevens hebben verwerkt, ontvangt u een inlogcode en wachtwoord. U kunt hiermee inloggen vanaf de door u aangevraagde datum. Wanneer u met het wachtwoord en de inlogcode uw e-learning omgeving in MCB Campus heeft geactiveerd, ontvangt u een factuur met het te betalen bedrag.

Ik wil de training verlengen. Kan dat? En wat kost dat?

Ja, dat kan. Je moet hiervoor 50 euro per extra maand betalen.

Steunt de Metaalunie MCB Campus?

Ja, de Metaalunie steunt via haar eigen opleidingsfonds OOM MCB Campus. Waarmee ze aangeven dat ze de trainingen van een dermate hoog niveau vinden dat ze van mening zijn dat haar leden met de MCB Campus trainingen naar een hoger opleidingsniveau kunnen worden gebracht.

Wat als je niet kunt?

Annuleren kan, maar is aan voorwaarden verbonden. Voor afzegging neem je contact op met Maureen Schonbrodt 040 2088662 of Dennis Voncken 040 2088214.


VOOROPLEIDING, INHOUD TRAINING EN TOETSEN

Is mijn vooropleiding voldoende?

Wanneer je start met Niveau I, Van erts tot handelsproduct, is geen technische voorkennis nodig. Met de kennis die je opdoet bij de basistraining (niveau 1) heb je voldoende bagage om Niveau 2 en daarna Niveau 3 te volgen.

Ik ben niet technisch, maar wil wel meer kennis vergaren over metaal. Is de MCB Campus training toch geschikt voor mij?

Jazeker, ook als je niet dagelijks met metalen werkt, is de opleiding interessant. Na afronding van de basistraining (niveau 1) kun je uitleggen wat voor soort metaal het is en hoe het wordt gemaakt.

Kan ik op elk moment van de dag de training volgen?

Maak je gebruik van de e-learning omgeving kun je 24 uur per dag inloggen en de training volgen. Waar je wilt en wanneer je wilt. Volg je een klassikale training dan zijn er cursusdagen vastgelegd.
Meer informatie vind je op de MCB Campus website.

Is het diploma landelijk erkend?

Bij het positief afleggen van de eindtoets krijg je een MCB certificaat dat in de metaalwereld een goede naam heeft. MCB, de drijvende kracht achter MCB Campus is een onderneming die in 2016 al 75 jaar actief is in de branche. We werken samen met Summa College en worden gesteund door de Metaalunie. De Metaalunie erkent via het subsidietraject van OOM de kwaliteit van de MCB Campus opleidingen.

Is de training ook interessant als je weinig gevoel voor techniek hebt?

Jazeker. Materiaalkunde is in principe taaie stof, maar door de interactieve benadering, de filmpjes, de animaties, de oefenvragen en de herhalingen met een goed didactisch verhaal als rode draad door de training is het een leuke en interessante opleiding, ook voor niet-techneuten.

Kan ik ook gelijk met Niveau 2 beginnen?

Als je voldoende basiskennis bezit op het gebied van materiaalkunde is dat in principe mogelijk. Er zit echter wel opbouw in de trainingen. Terminologie geleerd in de 1e training komt ook terug in Niveau 2 en 3.

Voor wie is Niveau 1: Van erts tot handelsproduct geschikt?

Van erts tot handelsproduct is geschikt voor alle productiemedewerkers in de metaalverwerkende industrie. De cursisten leren hoe de metalen die ze verwerken worden gemaakt; van het erts uit de grond tot het product dat in het bedrijf wordt verwerkt of verhandeld. Met de opgedane kennis weten de cursisten wat ze in handen hebben en waarvoor het materiaal wordt gebruikt. Ook herkennen ze de verschillen tussen bijvoorbeeld warmgewalst en koudgewalst materiaal. Er ontstaat begrip voor het product met als gevolg dat de medewerkers met meer begrip, nieuwsgierigheid en gepaste trots naar de producten kijken. Inzicht in de productieprocessen en kennis van de handelsvormen levert herkenning op, wat ten goede komt aan het werken met de materialen.

Ook kantoorpersoneel doet met ‘Van erts tot handelsproduct’ ruime algemene basiskennis op waardoor ze materialen herkennen. De cursisten weten tot in detail hoe het materiaal wordt gemaakt. Ze kunnen enthousiast uitleggen wat voor een soort metaal het is en hoe het wordt gemaakt. De opgedane kennis zorgt ervoor dat de kantoormedewerkers de collega’s op het technische vlak beter kunnen volgen en begrijpen.

Voor wie is Niveau 2: Inleiding algemene materiaalkunde geschikt?

Niveau 2 is het vervolg op ‘Van erts tot handelsproduct’. De (productie-)medewerkers leren de betekenis van de verschillende termen kennen en raken thuis in het ontcijferen van de aanduidingen van de verschillende metalen. Na het afronden van de training Niveau 2 kunnen de deelnemers uitleggen wat treksterkte en trekgrens inhouden en welk effect ze hebben op het gedrag van het materiaal. Behalve (productie-)medewerkers hebben ook inkopers en verkopers profijt van de opgedane kennis tijdens de cursus’ Inleiding algemene materiaalkunde’. Kantoorpersoneel zonder ervaring op de werkvloer krijgt inzicht in de productieprocessen die in de metaalverwerking plaatsvinden, waaronder draaien, frezen, lassen, snijden, buigen en dieptrekken.

Voor wie is Niveau 3: Toegepaste materiaalkunde, Staal geschikt?

Niveau 3, Staal gaat dieper in op alle aspecten van staal als materiaalsoort. Voor Niveau 3 is de opgedane kennis van Niveau 2 vereist. Staal is een gevoelig product, waarbij voor een correcte verwerking veel kennis nodig is. De cursisten krijgen inzicht waarom bepaalde kwaliteiten voor bepaalde toepassingen worden gebruikt. Technisch inzicht is aan te bevelen, maar niet noodzakelijk. De module Toegepaste materiaalkunde is praktijkgericht. Theoretische kennis wordt onderricht daar waar de dagelijkse praktijk erom vraagt.

Voor wie is Niveau 3: Toegepaste materiaalkunde, roestvaststaal (rvs) geschikt?

Niveau 3, roestvaststaal (rvs) gaat dieper in op alle aspecten van roestvaststaal als materiaalsoort. Voor Niveau 3 is de opgedane kennis van Niveau 2 vereist. Rvs is een gevoelig product, waarbij voor een correcte verwerking veel kennis nodig is. De cursisten krijgen inzicht waarom bepaalde kwaliteiten voor bepaalde toepassingen worden gebruikt. Technisch inzicht is aan te bevelen, maar niet noodzakelijk. De module Toegepaste materiaalkunde is praktijkgericht. Theoretische kennis wordt onderricht daar waar de dagelijkse praktijk erom vraagt.

Voor wie is Niveau 3: Toegepaste materiaalkunde, aluminium geschikt?

Niveau 3, aluminium gaat dieper in op alle aspecten van aluminium als materiaalsoort. Voor Niveau 3 is de opgedane kennis van Niveau 2 vereist. Aluminium is een gevoelig product, waarbij voor een correcte verwerking veel kennis nodig is. De cursisten krijgen inzicht waarom bepaalde kwaliteiten voor bepaalde toepassingen worden gebruikt. Technisch inzicht is aan te bevelen, maar niet noodzakelijk. De module Toegepaste materiaalkunde is praktijkgericht. Theoretische kennis wordt onderricht daar waar de dagelijkse praktijk erom vraagt.

Kan ik ergens in het kort bekijken wat de training mij brengt?

Ja, dit filmpje laat in een paar minuten zien wat MCB Campus voor jou kan betekenen.

Wie geeft de incompany training?

Bij MCB hebben we materiaalkundigen in dienst met een didactische achtergrond. Lesgevers met kennis van zaken dus!

Gaat de training altijd door?

Bij onvoldoende aanmeldingen behoudt MCB zich het recht voor de training te annuleren. Het betaalde lesgeld wordt dan gerestitueerd.

Kan de training ook in-company worden gegeven?

De training kan ook in-company worden gegeven. We gaan dan in op specifieke vraagstukken van de opdrachtgever. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Maureen Streuper 040 20 88 223 of Jorg Eichhorn 06 – 513 198 72.

Hoe gaat het examen in zijn werk?

De klassikale trainingen worden afgesloten met een eindtoets op locatie. De e-learning module wordt afgerond met een digitale eindtoets.

Welke training past het beste bij mij, incompany of online?

Dit hangt geheel af van je leervoorkeur. Vind je het prettig in eigen tijd en eigen tempo te studeren, dan is de e-learning omgeving de beste optie. Je krijgt veel voorbeelden, filmpjes en animaties te zien, waardoor de stof gaat leven en begrijpelijk en dus goed te onthouden is. Houd je ervan in een klassikale opstelling te leren met een docent die onderdelen uit de training uitlegt en onderbouwt en vind je het prettig om in een groep te studeren met interactie, dan bevelen wij de klassikale training aan.

.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!

Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh